• bayram_sofrasina_yarasir.jpg

Dana İncik Haşlama (4 Kişilik)

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • 4 adet kemikli dana incik
  • 6 su bardağı su
  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 10-12 adet arpacık soğan
  • 3 adet kereviz sapı
  • Tuz
  • Tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı

Meyanesi için Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için

  • Birkaç dal biberiye

Yapılışı

  1. Staub döküm demir tencerimizi ocağa alıyoruz. Öncelikle Staub cocotte tenceresini orta ateşte biraz ısınmasını sağlıyoruz. Ardından zeytinyağını ekleyip yağı kızdırıyoruz. Yağ kızdıktan sonra incikleri tenceremize alıp inciklerin her iki tarafını da mühürlüyoruz.
  2. Mühürleme işleme sonrası suyu ve defne yapraklarını ilave ediyoruz ve kışık ateşte Staub tenceremizin kapağını da kapatıp bir süre kaynatıyoruz.
  3. Etler iyice piştikten sonra defne yapraklarını tencereden alıyoruz. Tencere içine sırasıyla arpacık soğanları, iri doğranmış havuçları, iri küp küp doğranmış patatesleri ve doğranmış kereviz saplarını ekliyoruz. Eğer suyun az olduğunu düşünüyorsanız biraz daha tencereye su ekleyebilirsiniz.
  4. Bu malzemeler pişerken siz diğer bir tarafta meyane sosu için tüm malzemeleri iyice çırpın. Çırparken etin suyundan bir kepçe alıp sürekli çırparak meyaneye yedirin. Meyane ılınana kadar bu işleme devam edin. Ardından bu karışımı inciklerin üstüne dökün. Malzemelerin biraz daha birbirine karışması için bir taşım daha kaynatın.
  5. Staub cocotte tencerisinde vitaminlerini koruyarak pişirdiğiniz haşlamayı ocaktan alıyoruz. Biberiye eklediğiniz yemeğinizi doğrudan sofrada sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

  • Staub cocotte tencerenizle pişirdiğiniz et ve sebzeler tencerenin kapağının iç kısmında bulunan yağmur damlacığı efekti sayesinde pişirme esnasında suyunu fazla kaybetmez. Bu yüzden su ilavesi yaparken bunu göz önünde bulundurunuz.